top of page
  • Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Πως σκοτώνουν τα άγρια άλογα όταν δεν τα πυροβολούν..

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε πως τα άγρια άλογα του Πεταλά στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν κατεβαίνουν στα πεδινά και εκεί τα σκοτώνουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του agrinio news https://www.agrinionews.gr/ta-agria-aloga-petala-xepsychoyn-stin-asfalto-i-pyrovoloyntai/ η εγκατάσταση των Ανεμογεννητριών τα έχει διώξει από το φυσικό τους περιβάλλον και έχουν την ατυχία να ζουν σε ένα κράτος όπου δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα ιπποειδή άγρια ή δεσποζόμενα. Προφανώς οι ανεμογεννήτριες τοποθετήθηκαν χωρίς κανένα πρωτόκολλο διαχείρισης των έμβιων όντων των οποίων τα βουνά και η φύση είναι το σπίτι τους.


Τί συμβαίνει όμως όταν δεν τα πυροβολούν;

Όταν οι γνωστοί άγνωστοι ζωέμποροι θέλουν να τα αιχμαλωτίσουν για να τα εκμεταλλευτούν;


Σύμφωνα με καταγγελία ανθρώπων που ζουν στην περιοχή τοποθετούνται παγίδες ώστε να ακινητοποιήσουν τα ζώα και στην συνέχεια τα δένουν με σχοινιά στα δέντρα. Όχι για ώρες αλλά για ατέλειωτες ημέρες και νύχτες…

Μόλις τα άλογα δεν έχουν δύναμη να αντιδράσουν κι εφόσον δεν έχουν κόψει κάποιο πόδι και δεν έχουν σπάσει τον λαιμό τους, τότε τα φορτώνουν στα φορτηγά με πιθανότερο σκοπό να εκμεταλλευτούν το κρέας τους.


Κανένας δεν θα σπαταλήσει χρόνο για την εκπαίδευση άγριων αλόγων οπότε οι επιλογές είναι οι εξής: εκείνα που πιθανόν μπορούν να τα διαχειριστούν τα δένουν στα δέντρα και τα χτυπούν για ώρες. Νηστικά και αποκαμωμένα τα δένουν στα χωράφια για να αναπαραχθούν ώστε να πουλήσουν τα πουλάρια τους. Τα υπόλοιπα το πιθανότερο να σφαγιαστούν. Αν και πετύχαμε την απαγόρευση σφαγής ιπποειδών κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί τι ακριβώς συμβαίνει σε ζώα που δεν ιχνηλατούνται.


Καμία αρμόδια και ελεγκτική αρχή δεν εφαρμόζει τους νόμους που αφορούν την μεταφορά, μετακίνηση των ιπποειδών. Φορτηγά παράνομα κυκλοφορούν ελεύθερα μεταφέροντας αταυτοποίητα ιπποειδή για να περάσουν με μεγάλη ευκολία τα σημεία ελέγχου.

Αν δεν προχωρήσουμε ως σωματείο σε νέες καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή ένωση η καταγραφή των κοινωνιών των ιπποειδών πιθανόν να γίνει μετά από εκατό χρόνια. Η πολιτική βούληση για την όποια προστασία των ζώων δεν ισχύει για τα ιπποειδή.








946 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page