top of page

εικονική αναδοχή

Θέλεις να υιοθετήσεις ένα ιπποειδές αλλά δεν μπορείς;

ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ

Μόνο με 10€ τον μήνα συμμετέχεις στο πρόγραμμα εικονικής αναδοχής του ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ

Γίνε εικονικός ανάδοχος ενός ιπποειδούς που ζει στο καταφύγιο μας και βοήθησε το σωματείο μας να συνεχίσει το έργο του.

Η αναδοχή είναι ένα εξαιρετικό δώρο για παιδιά, νέους και ενήλικες. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν σχολεία, ιδρύματα, σύλλογοι, ομάδες.

Πόσο στοιχίζει: 120€ ετησίως / 60€ έξι μήνες / 10€ μηνιαία

Πώς θα μας βοηθήσει η οικονομική σας συμμετοχή:  στο πάγιο μηνιαίο έξοδο που είναι 1.150€ (ενοίκιο και αμοιβή φροντιστή)

Ποια είναι τα προνόμια της εικονικής αναδοχής:

Θα λάβετε το πιστοποιητικό αναδοχής  και την απόδειξη πληρωμής στο email του καταθέτη. Στον ανάδοχο θα σταλούν  φωτογραφίες του ζώου που έχει επιλέξει να βοηθήσει ενώ θα μπορεί να επισκεφτεί το καταφύγιο κατόπιν ραντεβού με εκπρόσωπο του σωματείου μας.

Δύο φορές τον χρόνο θα ενημέρωση για την πορεία του ιπποειδούς μία την άνοιξη και άλλη μια το φθινόπωρο.

Σε περίπτωση πραγματικής υιοθεσίας του ιπποειδούς τότε η εικονική αναδοχή θα περάσει σε άλλο ιπποειδές που θα επιλέξετε.

Γιατί να βοηθήσεις το σωματείο ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ:

Γιατί από το 2015 βοηθά στην περίθαλψη ιπποειδών και ενημέρωση των πολιτών, συμμετέχει σε ομάδες εργασίας ώστε να δημιουργηθεί το πλαίσιο προστασίας των ιπποειδών από την κακοποίηση, εγκατάλειψη και εκμετάλλευση.

Μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει

- να απαγορευθεί με νόμο η εκτροφή, η εξαγωγή ιπποειδών για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών

- μετά από καταγγελίες μας στην ΕΕ η χώρα μας αναγκάστηκε να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταγραφή και αναγνώριση των ιπποειδών, κάτι που όφειλε να είχε εφαρμόσει από το 2008.  Χωρίς ιχνηλασιμότητα δεν υπάρχει προστασία.

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε το έργο μας με στόχο να μην υπάρχει ούτε ένα κακοποιημένο και εγκαταλελειμμένο ιπποειδές στην Ελλάδα. Και αυτό θα το πετύχουμε με νόμο για την προστασία των ιπποειδών.

η οικογένειά μας

Γουίλλιαμ

Ο Γουιλλιαμάκος ο ένας από τους  αγαπημένους ηλικιωμένους μας βρέθηκε κλειδωμένος σε ένα παλιό κτίριο και ζούσε ανάμεσα σε μπάζα, σπασμένα παράθυρα και σίδερα.

Ήρθε στην Ελλάδα από το γνωστό μονοπάτι που περνούν τα αθλητικά άλογα και όταν ο ιδιοκτήτης του δεν ήθελε να συμμετέχει σε αγώνες τελείωσε η χρήση του.  Κλειδώθηκε σε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο χωρίς να έχει πρόσβαση φαγητό και νερό. Περαστικοί του χωριού που ήξεραν για το άλογο το τάιζαν ενώ καμιά φορά του πετούσε λίγο χόρτο που περίσσευε από τα πρόβατα ο ιδιοκτήτης του.

Πέρασαν μήνες μέχρι να καταφέρουμε να έρθει στο σωματείο μας. Εκτός από υποσιτισμένος και αφυδατωμένος είχε σαπίλα στις οπλές και χρειάστηκε πολύμηνη θεραπεία.

Ο χαρακτήρας του είναι ενός ήρεμου ζώου που δεν του αρέσει να ενοχλεί κανέναν. Αν ήταν μέλος αγέλης θα ήταν ο ιδανικός φίλος που θέλεις να προστατεύσεις από κάθε τι κακό. Αγαπά πολύ να περνά χρόνο στους εξωτερικούς χώρους και απολαμβάνει την ηρεμία και ασφάλεια του στάβλου του.

Πάτροκλος

Ο γεράκος που δούλεψε για χρόνια σε σχολές και ομίλους. Όταν και εκείνος δεν ήταν πια χρήσιμος πουλήθηκε από γνωστή έμπορο για να πηγαίνει βόλτες με παιδάκια. Πουλήθηκε για ιππασία ένα άλογο που μετά βίας περπατάει.

Ενδονυχίτιδα, συστροφή, στο παρελθόν ξάπλωνε για ώρες από τον πόνο σήμερα είναι καλύτερα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά το παλεύουμε. Στις ακτινογραφίες βρέθηκε πως μάλλον στα πόδια του υπάρχουν ίχνη από σκάγια.

Ένας από τους πιο καλούς χαρακτήρες με τεράστια υπομονή και μια καρδιά χρυσάφι. Έχει πονέσει, έχει υποφέρει και κάθε μέρα προσπαθεί όλο και πιο πολύ να ξεπεράσει τα προβλήματα του. Έχει περάσει τα είκοσι χρόνια του.

Πάρης

Ένα μωρό που μεγαλώνει αποδεικνύοντας πως η εφηβεία είναι ίδια σε όλα τα έμβια όντα.

Ήταν δεμένος στον διάδρομο ενός φυτώριου, σκελετωμένος χωρίς καμία φροντίδα και επικοινωνία με ζώα του είδους του. Δεν είχε καμία κοινωνικοποίηση και ποτέ δεν θα μάθουμε πότε και αν απογαλακτίστηκε από την μάνα του.

Στην αρχή ήταν ένα αγρίμι ενώ σήμερα είναι απλά ένα κακομαθημένος που θέλει όλη την προσοχή επάνω του.  Κάνει παρέα με τον Αμαντέους ο οποίος είναι  και ο μόνος που του επιβάλλεται ώστε να μην κάνει τις συνηθισμένες του αταξίες.

Αν έρθεις στον στάβλο και δεν ασχοληθείς μαζί του θα κάνει ότι μπορεί για να ασχοληθείς μόνο μαζί του. Και θα τα καταφέρει. Έχει κλείσει τα τέσσερα του χρόνια.

Κένταυρος

Η άλλη πλευρά της εφηβείας ένας εντελώς διαφορετικός χαρακτήρας από τον Πάρη. Δεν θέλει να είναι ο αρχηγός παρά μόνο να ανήκει στην παρέα.

Δεν έχει κακοποιηθεί όμως δεν είχε ποτέ την φροντίδα που έπρεπε να έχει για να είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

Είναι πολύ ήσυχος και του αρέσει να απολαμβάνει την ημέρα και να τρώει το φαγητό του στο παντοκ παρέα με τον Πάτροκλο. Ακόμα δεν μας εμπιστεύεται απόλυτα όμως έχει κάθε διάθεση να μας αποδεχτεί ως την οικογένεια του. Είναι 3,5 ετών.

Δίας

Γεννήθηκε σε ένα μαντρί αφού στην χώρα μας όλοι μπορούν να έχουν άλογα και να τα αναπαράγουν. Μόνιμα δεμένος γιατί είναι δύσκολος στην διαχείριση και όταν στην ηλικία του ενός έτους αποφάσισαν πως μπορεί να «καβαληθεί» γιατί ποιος ο λόγος να ζει χωρίς να τον χρησιμοποιούν, κάλεσαν τον αλογά του χωριού για να τον εκπαιδεύσει.

Πρώτο στάδιο των «αλογατάρηδων» να σπάσουν τον τσαμπουκά του ατίθασου, εκείνου που τολμά να αντιδρά στην κακοποίηση τους. Αλυσίδες μπήκαν στο στόμα του ζώου και σχοινιά και ξύλο. Πολύ ξύλο. Και βίντεο με τα κατορθώματα της «καβάλας» στο διαδίκτυο.

Αποτέλεσμα ήταν να επιτίθεται σε ότι ανθρώπινο κινείται. Λατρεύει όλα τα άλλα ζώα εκτός από τον άνθρωπο.

Οι ιδιοκτήτες του τον πούλησαν και κλειδώθηκε σε ένα μαντρί γεμάτο παλιοσίδερα. Όταν τον μεταφέραμε από την αδυναμία στεκόταν όρθιος με πολύ βία. Την επόμενη ημέρα μας απέδειξε με κλωτσιές και δαγκώματα πως δύσκολα θα ξεχάσει την κακοποίηση που πέρασε.

Σήμερα ζει στο πάντοκ του, τρελαίνεται για καραμέλες και μπάνια με το λάστιχο. Εκπαιδευτής  έχει αναλάβει να τον ηρεμήσει ώστε να μπορούμε να τον διαχειριζόμαστε καθημερινά. Κάθε φορά που βλέπει το αυτοκίνητό του εκπαιδευτή του παρατάει ακόμα και το φαγητό του και πηγαίνει στην πόρτα. Καταλαβαίνουμε πόσο του αρέσει που έχει εμπιστευθεί έναν άνθρωπο και μαζί του απολαμβάνει την βόλτα του σε όλο το κτήμα. Σύντομα θα γίνει τεσσάρων ετών.

Χρειάζεται ακόμα πολύ χρόνο για να ηρεμήσει και να απολαύσει την ζωή του κι εμείς την δική μας ασφάλεια.

Μπλάκυ

Βρέθηκε δεμένος στο ίδιο μαντρί με τον Δία, έχει βιώσει την κακοποίηση μόνο που ήταν τυχερός. Έπεσε από αυτοσχέδιο όχημα μεταφοράς, τσάκισε τα μπροστινά του πόδια και τον παράτησαν χωρίς καμία φροντίδα. Μπήκε και εκείνος στην κατηγορία «μη χρήσιμος» αν και είναι μόνο 7 ετών.

Εντελώς διαφορετικός χαρακτήρας δεν έγινε επιθετικός από την κακοποίηση όπως ο Δίας, βρίσκεται όμως σε μόνιμη άμυνα. Έχει ηρεμήσει πολύ όμως κάθε φορά που δεν είναι σίγουρος για τις κινήσεις μας, κατεβάζει τα αυτιά του και παίρνει το ύφος «περιμένω να δω τι θέλεις από εμένα».

Ήρεμος με τα άλλα ζώα του αρέσει πολύ να περνά ώρες ελεύθερος το ίδιο και σε εμάς γιατί στοιχίζει σε ροκανίδι όσο 10 άλογα.

Μπάμπω 100€ τον μήνα μόνο για την τροφή της

Η Μπάμπω βρέθηκε δεμένη κοντά σε έναν δρόμο και έμοιαζε με σκελετό που αναπνέει. Αποφασίσαμε να μην την μεταφέρουμε στην Αθήνα και παρακαλέσαμε την Μαρία Λίγκα στο ΚΕΘΙΣ (Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών)  να την κρατήσει στον χώρο και εμείς να αναλάβουμε τα έξοδα για τα φάρμακα και το φαγητό της. Η ηλικία και η κατάσταση της δεν επέτρεπε να την μεταφέρουμε.

Σήμερα είναι η μασκότ του ΚΕΘΙΣ όλοι την αγαπούν και περισσότερο ο Βαγγέλης που την φροντίζει. Όταν είναι η ώρα του φαγητού όπου και να βρίσκεται στο κτήμα επιστρέφει καλπάζοντας για να μην χάσει καμιά μπουκιά.

Το μοναδικό κόστος για την Μπάμπω είναι 100€ τον μήνα για την ειδική τροφή αφού δεν μπορεί να μασήσει. Ο χώρος που ζει διατίθεται από το ΚΕΘΙΣ.

Αστέρι

Αν δεν είχε τον χαρακτήρα που έχει δεν θα είχε επιβιώσει κρεμασμένος από το κεφάλι σε μια πλαγιά με δεμένα μεταξύ τους τα πόδια του.

Από την ημέρα που ήρθε μας έδειξε με την συμπεριφορά του πως όσο μπόι του λείπει τόσο πείσμα και δύναμη έχει. Είναι γεννημένος αρχηγός και είναι κρίμα που σε τόσο νέα ηλικία γνώρισε μόνο την βία και την κακοποίηση. Την πρώτη φορά που πήγαμε να τον ακουμπήσουμε με το σώμα και τις κινήσεις του μας «μίλησε» για όσα έχει περάσει.

Δεν είναι καθόλου επιθετικός, μόλις πέντε ετών και έχει μάθει το όνομα που του έδωσε η νονά του ακτιβίστρια και ηθοποιός Τάνια Τρύπη.

Αμαντέους

Την πρώτη φορά που χτύπησε το τηλέφωνο του σωματείου για τον Αμαντέους μας ενημέρωσαν πως ένα άλογο έπεσε από καρότσα αυτοκινήτου σε παράδρομο της Αττικής οδού. Πήγαμε στο σημείο αλλά δεν τον βρήκαμε. Προφανώς τον ξαναφόρτωσαν.

Ύστερα από λίγες ημέρες μας ενημέρωσαν για ένα άλογο σε βιομηχανική περιοχή που είναι ξαπλωμένο και πεθαίνει. Αφού ήπιε νερό, του δόθηκε κτηνιατρική βοήθεια και πέρασαν πολλές ώρες κατάφερε να σηκωθεί. Τα πόδια του έτρεμαν και περπατούσε με δυσκολία.

Μεταφέρθηκε στο χώρο μας του χορηγήθηκαν οροί, ενέσεις, βιταμίνες, φροντίδα στις οπλές, στα πόδια και για τους επόμενους μήνες περπατούσε με δυσκολία.

Προέρχεται από το εμπόριο που μιξάρουν φυλές από συγκεκριμένο νησί με ισπανικά άλογα και χρησιμοποιήθηκε μόνο για αναπαραγωγή. Ήταν ένα από τα χιλιάδες δεμένα στα χωράφια ζώα που αναπαράγονται γεμίζοντας τις τσέπες των εκμεταλλευτών τους.

Σήμερα είναι ένας ηλικιωμένος μαχητής που αντιμετωπίζει τις αλλεργίες που τον ταλαιπωρούν και δεν φοβάται πια καθόλου.

ΦΟΡΜΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΔΟΧΗΣ

Thanks for submitting!

PayPal ButtonPayPal Button
paypal-verified-logo-png-13.png

Κάθε ευγενική δωρεά σας για εικονική αναδοχή

είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη, μέσω Paypal ή online Banking

Αφού επιλέξετε κάποιο από τις διαθέσιμες εικονικής αναδοχής

(ΕΤΗΣΙΟ | ΕΞΑΜΗΝΟ | ΜΗΝΙΑΙΟ) για το αγαπημένο σας ιπποειδές,

και ολοκληρώσετε την πληρωμή σας

μέσω Paypal ή την τραπεζική σας κατάθεση

παρακαλούμε συμπληρώστε την ΦΟΡΜΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΔΟΧΗΣ

ALPHA BANK BIC : CRBAGRAA

ACCOUNT : 970002002003966

IBAN : GR3101409700970002002003966

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ

bottom of page