top of page
  • Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Μια ιστορία αδιαφορίας από τον Δήμο Πειραιά και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Το σύνολο των προσπαθειών μας να βοηθήσουμε τα ιπποειδή στην χώρα μας συνοδεύεται από εμπόδια γραφειοκρατίας και κυρίως την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών. Παραθέτουμε μια από αυτές για καταλάβετε τι σημαίνει να είσαι εθελοντής στο σωματείο μας, να δίνεις τον ελεύθερο χρόνο σου για έναν σκοπό, να σώσεις εκείνους που δεν μπορούν να μιλήσουν και να απαιτήσουν τα δικαιώματα τους και απέναντι σου να έχεις ένα τέρας που παρανομεί και σου βγάζει και την γλώσσα.

Στις 20 Αυγούστου 2021 με απόλυτο σεβασμό σε όλες τις θρησκείες αλλά και με απόλυτο σεβασμό στους νόμους που προστατεύουν τα άλλα έμβια όντα, ζητήσαμε γραπτώς από τον Δήμο Πειραιά και την Ελληνική Αστυνομία τα αυτονόητα όσον αφορά την χρήση και συμμετοχή ίππου σε θρησκευτική εορτή στον Πειραιά.

Δεν είχαμε καμία απάντηση.

Αφού πέρασε το χρονικό διάστημα που όφειλαν σύμφωνα με τον νόμο να μας απαντήσουν, απευθυνθήκαμε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας αφού είναι η αρμόδια Αρχή σύμφωνα με το άρθρο 83, παρ. 1 του ν. 4622/2019 μεταξύ άλλων να ασκεί τις αρμοδιότητες της στο σύνολο των φορέων και υπηρεσιών της Γενικής κυβέρνησης, και στους Ο.Τ.Α. πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Η αρμόδια λοιπόν Αρχή που προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και φορέων όταν δεν τους απαντούν οι ΟΤΑ αρχειοθέτησε ωραιότατα το αίτημα μας!!!!

Το άλογο αν κρίνουμε από το πως πέφτει το πανί στα κόκκαλά του σίγουρα δεν υπάρχει πια.

Θα απευθυνθούμε λοιπόν ξανά στον Δήμο Πειραιά με την ελπίδα πως ως τις 20 Αυγούστου 2022 θα μας έχουν απαντήσει μήπως καταφέρουμε και σώσουμε το επόμενο.



185 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page