top of page
  • Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Η ιστορία του μικρού Πάρη

Έγινε ενημέρωση: 10 Απρ 2021

Ο μικρός Πάρης είναι μόλις ενάμιση έτους και ζούσε μόνος του χωρίς να τον φροντίζουν όπως του αξίζει. Δεν μπορεί να μας μιλήσει και να μας πει την ιστορία του, πού γεννήθηκε; Πότε απομακρύνθηκε από την μάνα του; Γιατί τον είχαν απομονωμένο, χωρίς παρέα κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τα ιπποειδή, ιδίως για τα νεαρά γιατί επιτρέπει την ανάπτυξη φυσιολογικών κοινωνικών συμπεριφορών; Γιατί δεν έβαζαν καθημερινά νερό και φαγητό; Δεν είδαν πως είχε αδυνατίσει; Γιατί δεν καθάριζαν τον χώρο που ήταν γεμάτος κοπριές και παράσιτα και το ζώο γεμάτο σκουλήκια;


Γιατί τον απέκτησαν; Για αναπαραγωγή; Τι γίνονται όλα αυτά τα ζώα που αναπαράγονται με εξωφρενικούς ρυθμούς για να ικανοποιήσουν το εμπόριο και δεν καταγράφονται ποτέ και πουθενά χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των στελεχών του αρμόδιου υπουργείου;

Καταθέσαμε αίτημα έρευνας για τις συνθήκες που ζούσε και η γνωμάτευση βεβαίωσε πως ήταν ακατάλληλες, καταπατώντας όλους τους όρους ευζωίας των ζώων. Δυστυχώς το «ακατάλληλες» για την πλειοψηφία ιδιοκτητών ιπποειδών στην χώρα μας είναι απολύτως φυσιολογικές.


Η απόφαση της Εισαγγελίας παρά την βεβαιωμένη από κτηνιατρική υπηρεσία καταπάτηση των κανόνων ευζωίας του αλόγου, ήταν για ακόμα μία φορά, «προσωρινή αφαίρεση» του ζώου. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως το σωματείο μας δεν μπορεί να προχωρήσει σε προώθηση υιοθεσίας του μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση και να δοθεί με οριστική αφαίρεση. Για να γίνει αυτό ίσως περάσουν 3- 4 χρόνια, για παράδειγμα η υπόθεση κολαστήριου στον Ασπρόπυργο τον Δεκέμβρη του 2016 δεν έχει εκδικαστεί ακόμα. Φανταστείτε να είχαμε 12 ιπποειδή ακόμα με την προσωρινή αφαίρεση που αρχικά μας είχαν δοθεί….

Για τον λόγο αυτό και ενώ υπήρξε ενδιαφέρον υιοθεσίας του, έπρεπε να υποστεί την ταλαιπωρία της πολύωρης μεταφοράς και να έρθει κοντά μας αφού ο χώρος φιλοξενίας ήταν προσωρινός.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ειρήνη Φραγκιαδάκη η οποία τον ανέλαβε και με πολύ αγάπη του έμαθε να μην φοβάται τους ανθρώπους, να μην επιτίθεται και να κοινωνικοποιηθεί με άλλα ιπποειδή. Άρχισε να τρώει και να κερδίζει το βάρος που του αναλογεί για το ύψος και την ηλικία του μα κυρίως να ηρεμεί και να εμπιστεύεται.

Πιστεύουμε πως τα ιπποειδή θα πρέπει να απολαμβάνουν πολλές ώρες ελευθερίας και κοινωνικοποίησης με άλλα ιπποειδή που θα ζήσουν μαζί.

Σύντομα, μόλις ηρεμήσει από το ταξίδι θα ενταχθεί στην νέα του ζωή.


Κάθε δωρεά σας, ακόμα και 1€ μας βοηθά να σώζουμε ιπποειδή όπως ο μικρός Πάρης αφού καμία χορηγία ιδιωτική ή κρατική δεν μας δίνεται, η μόνη μας βοήθεια είναι οι δωρεές σας,

Είτε μέσω Paypal info.ippothesis@gmail.com

ή μέσω του Τραπεζικού λογαριασμού του σωματείου μας,

ALPHA BANK BIC: CRBAGRAA

ACCOUNT : 970002002003966

IBAN: GR3101409700970002002003966





434 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page