top of page
  • Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Διάσωση δύο αλόγων και ενός σκύλου

Η υπόθεση διάσωσης δύο αλόγων και ενός σκύλου έληξε με τον καλύτερο τρόπο, με την οριστική αφαίρεση τους που διέταξε ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Δημουλάς.


Τα ζώα ζούσαν μόνιμα δεμένα σε κολώνες σε εσωτερικό χώρο ανάμεσα σε διάφορα επικίνδυνα υλικά, εμφανώς υποσιτισμένα, χωρίς καμία απολύτως φροντίδα. Λόγω κακοποίησης και κακής διαχείρισης το ένα από τα δύο άλογα είναι εξαιρετικά επιθετικό, είναι ένα από τα πιο δύσκολα και επικίνδυνα περιστατικά που έχουμε αντιμετωπίσει. Το δεύτερο άλογο παρουσιάζει έντονες φοβίες στην παρουσία ανθρώπων ενώ ο σκύλος, αν εξαιρέσει κανείς την άθλια κοκαλιασμένη κατάσταση του, μόλις κατάλαβε πως σώθηκε διαπιστώσαμε πως πρόκειται για έναν απίστευτο κούταβο γεμάτο θέληση για ζωή.


Για την διάσωση τους σχηματίστηκε μια αλυσίδα εθελοντών από την πρώτη ημέρα που ενημερωθήκαμε ως την Τρίτη 1η Μαρτίου που τα ζώα ήρθαν σε δικό μας χώρο φιλοξενίας. Είχαμε την τύχη και την τιμή να συνεργαστούμε με υπέροχους ανθρώπους, κάποιους από τους οποίους τους γνωρίσαμε με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό και όλοι βοήθησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στον κ. Γεώργιο Κανέλλο Στρατηγό στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος και τον κ. Σκαρμούτσο, Διοικητή του ΑΤ Λαμίας, που μετά την κατάθεση της καταγγελίας μας εκκίνησαν άμεσα τις διαδικασίες για την έρευνα της υπόθεσης και διάσωση των ζώων. Στην κα Μαίη Ζαννή που είναι εδώ και έναν χρόνο σημαντική βοηθός στο έργο του σωματείου μας.


Στην εθελόντρια μας Vasiliou Vasiliki που μας σύστησε την Maria Spiropoulou η οποία διέθεσε αμέσως το φορτηγό και τον χρόνο της για να φύγει από τον Βόλο να πάει στην Λαμία, να φέρει τα ζώα στην Αθήνα και να επιστρέψει το βράδυ στον Βόλο!!!!

Την Μάρθα Πουλτίδου που ήταν δίπλα μας με σημαντικές συμβουλές και καθοδήγηση σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας και την Chrysanthi Karagianni , νόμιμη εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της κακοποίησης των ζώων στον νομό Φθιώτιδας, η οποία άφησε την δουλειά της για να πάει στον χώρο να βοηθήσει στο φόρτωμα των ζώων στο φορτηγό. Στην Roula Stouraiti που ήρθε μόλις έφτασε το φορτηγό για να μεταφέρουμε τον σκύλο σε πανσιόν.


Αν δεν υπήρχε η Hellenic Equestrian Federation - Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας η οποία στα εφτά χρόνια λειτουργίας του σωματείου έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα των εγκαταστάσεων της κάθε φορά που την χρειαζόμαστε δεν θα μπορούσαμε σήμερα να σώσουμε τα άλογα.


Η καθημερινότητα μας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την βοήθεια του Γιάννη και της οικογένειας του που καθαρίζουν και φροντίζουν τα άλογα και τον χώρο μας, αλλά και κάθε εθελοντή που μας αφιερώνει έστω και λίγο από τον χρόνο του στο σωματείο μας.


Κάθε ευγενική δωρεά σας είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη, μέσω Paypal στο info.ippothesis@gmail.com ή online Banking

Σε περίπτωση κατάθεσης δωρεάς στον τραπεζικό μας λογαριασμό παρακαλούμε στείλτε μας όνομα και διεύθυνση για αποστολή της απόδειξης, στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info.ippothesis@gmail.com

ALPHA BANK

Λογαριασμός : 970002002003966

IBAN : GR3101409700970002002003966

BIC : CRBAGRAA




1.069 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page