top of page
Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Όταν ο Δαυίδ ενόχλησε τον Γολιάθ

Το ψήφισμα με το οποίο ζητούμε την καταγραφή και αναγνώριση ιπποειδών για να τα προστατεύσουμε ξεπέρασε τις 3.000 υπογραφές και σας ευχαριστούμε πολύ για την δύναμη που δίνετε στα ιπποειδή. https://chng.it/5sprJJCG


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κα Τροφίμων ανακοίνωσε με ΔΤ στις 18.4.2022 πως υπεγράφη ΚΥΑ για την ταυτοποίηση κα την ιχνηλάτιση των ιπποειδών και πως άμεσα θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Η σήμανση και καταγραφή των ιπποειδών στην χώρα μας δεν έχει εφαρμοστεί, αφού ο μοναδικός Κοινοτικός κανονισμός 2015/262 που ενσωματώθηκε με την ΚΥΑ Αριθ. 311/62043 στις 9/3/2021 δεν είναι σε ισχύ γιατί το ΥΠΑΑΤ δεν προχωρά στην έκδοση των διαβατηρίων όπως ορίζει το άρθρο 28 της ΚΥΑ 311/62043.


Οπότε αυτό που απομένει είναι να περιμένουμε την έκδοση του ΦΕΚ και να διαπιστώσουμε αν ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης εντύπων διαβατηρίων ώστε να λειτουργήσει η ηλεκτρονική βάση δεδομένων καταγραφής και αναγνώρισης ιπποειδών και να είναι σε ισχύ η Κοινοτική νομοθεσία.


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ και οι νομικοί μας εκπρόσωποι είναι σε αναμονή των εξελίξεων και πιθανόν νέας καταγγελίας κατά του ΥΠΑΑΤ εφόσον τα ιπποειδή δεν προστατεύονται.




105 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page