top of page
Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Το Υπουργείο Εσωτερικών απαγορεύει την εγγραφή του ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ στο μητρώο φιλοζωικών σωματείων άρα δεν θα εκπροσωπείται στα δικαστήρια!!!!

Από τον Δεκέμβρη του 2023 ξεκινήσαμε την διαδικασία εγγραφής του σωματείου μας στο μητρώο φιλοζωικών οργανώσεων ώστε να μπορούμε να έχουμε δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής σε περίπτωση εγκλημάτων του νόμου 4830/2021.


Κάθε φορά μας ζητούσαν διαφορετικά έγγραφα ώστε το αίτημα μας να είναι πλήρες  και μια ωραία πρωία στις 22 Φεβρουαρίου 2024 σταμάτησε η επανεξέταση του αιτήματος μας για την εγγραφή του σωματείου στο μητρώο φιλοζωικών φορέων.


Μετά από αλλεπάλληλες ενοχλήσεις μέσω του support.gov.gr στις 13 Ιουνίου 2024 (ύστερα από 4 μήνες από την τελευταία μας επικοινωνία) λάβαμε την απάντηση πως:


Το ΥΠ.ΕΣ υποστηρίζει πως τα ιπποειδή δεν ανήκουν στα ζώα συντροφιάς ενώ ο νόμος 4830/2021, άρθρο 2, παράγραφος 3 ορίζει:  «Ζώο συντροφιάς»: κάθε ζώο που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθεί από τον άνθρωπο κυρίως μέσα στην οικία του, για λόγους ζωοφιλίας ή αναφέρεται στον κατάλογο του Παραρτήματος Ι του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/429 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2016 σχετικά με τις μεταδοτικές νόσους των ζώων και για την τροποποίηση και την κατάργηση ορισμένων πράξεων στον τομέα της υγείας των ζώων (L 84). 

Συνεπώς: Τα ιπποειδή ανήκουν ΚΑΙ στα ζώα συντροφιάς και δεν είναι υποχρεωτικό να συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο του Παραρτήματος Ι του κανονισμού (ΕΕ) 2016/429 αφού στην διαβούλευση καταφέραμε να περάσει το διαζευτικό  Ή στην θέση του ΚΑΙ.


Σύμφωνα λοιπόν με το ΥΠ.ΕΣ. το σωματείο μας δεν έχει δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής αφού σύμφωνα με το νόμο μόνο τα εγγεγραμμένα σωματεία και φορείς στο μητρώο φιλοζωικών οργανώσεων έχουν δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής:

Άρθρο 34, παράγραφος 7. Στις περιπτώσεις εγκλημάτων του παρόντος νόμου, μπορεί να παρίσταται αυτοτελώς και κάθε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων του ΕΜΖΣ, ανεξάρτητα αν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας και μόνο. 

 

Την υπόθεση αναλαμβάνει πλέον δικηγόρος γιατί αδυνατούμε να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε το παράλογο που συμβαίνει με τον ν 4830/2021.

 



153 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page