top of page
Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Ένας ακόμα χρόνος τελειώνει…το ίδιο και ο χρόνος στην Κλεψύδρα

Έγινε ενημέρωση: 31 Δεκ 2024

Πριν από ακριβώς 10 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2014, ιδρύθηκε το σωματείο ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ καταθέτοντας το καταστατικό μας στο αρμόδιο Πρωτοδικείο.

Σήμερα κοιτάζουμε πίσω και βλέπουμε στο δρόμο των 10 χρόνων ζωής να μας κοιτούν τα πλάσματα που μπορέσαμε να βοηθήσουμε. Κάποια έζησαν πολλά χρόνια, κάποια είναι υιοθετημένα, κάποια δεν άντεξαν και πέθαναν. Κανένα όμως δεν αφήσαμε ούτε για μια στιγμή μονάχο του.


Σήμερα κοιτάζουμε πίσω και είμαστε υπερήφανοι που πετύχαμε τον νόμο που απαγορεύει την σφαγή και την εξαγωγή για σφαγή των ιπποειδών,

ότι μετά από 14 χρόνια άρνησης του αρμόδιου υπουργείου καταφέραμε την ενσωμάτωση του Ευρωπαϊκού κανονισμού για την καταγραφή των ιπποειδών,

την συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και την ενεργό συμμετοχή μας στην πίεση των κέντρων λήψης αποφάσεων για την  αναγκαιότητα δημιουργίας νόμων προστασίας ιπποειδών (Eurogroup for animals, World Federation for animals),

την ενημέρωση μαθητών για την αξία του να σεβόμαστε τα ιπποειδή εξηγώντας τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις που έχουμε σε αυτά τα πλάσματα,

τις καταδικαστικές αποφάσεις που πετύχαμε στα δικαστήρια για την κακοποίηση και εγκατάλειψη ιπποειδών,

την συμμετοχή μας στην πλατφόρμα της Ε.Ε. δημιουργίας κώδικα ορθής πρακτικής καθώς και την δημιουργία του White Paper, μιας συλλογικής πρότασης θεσμικού πλαισίου σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης.


Είμαστε ευγνώμονες στους λίγους αλλά πιστούς φίλους και συνοδοιπόρους μας γιατί η δική σας βοήθεια μας κράτησε ζωντανούς.  Κανένα κράτος δεν βρέθηκε ποτέ δίπλα μας.


Σε προσωπικό επίπεδο ως δημιουργός του σωματείου κοιτάζω πίσω και βλέπω ατέλειωτες ώρες αγωνίας, πόνου, θλίψης όταν σε κερδίζει ο θάνατος και η χρόνια κακοποίηση στο σώμα και στην ψυχή ενός  ταλαιπωρημένου πλάσματος.

Ατέλειωτες ώρες άγχους για την κάλυψη των πάγιων μηνιαίων εξόδων στην συντριπτική πλειοψηφία με δικά μου χρήματα που δυστυχώς είναι πολύ  περιορισμένα. Έκανα πολλά λάθη όταν πίστευα πως η πλειοψηφία θα ενδιαφερθεί αληθινά για τα ιπποειδή.

Ελάχιστοι ενδιαφέρονται, κυρίως από την πολιτική ηγεσία, για την επίλυση και όχι την κάλυψη των χρόνιων προβλημάτων που αφορούν την προστασία των ιπποειδών.

Το ενδιαφέρον του κόσμου και των ΜΜΕ κεντρίζει μια καλή εικόνα, μια συγκινητική ιστορία αλλά μόλις εμφανιστεί μια νέα περίπτωση κακοποίησης όλοι εξαφανίζονται από δίπλα σου.

Δέκα χρόνια η ζωή μου έχει δυσκολέψει πολύ, αλλά δεν θα τα εγκαταλείψω αν δεν πετύχω τον στόχο μου που είναι η προστασία αυτών των ζώων τα οποία θεωρούνται εργαλεία για τα οποία δεν αξίζει κανένας σεβασμός στην ζωή τους.

Νιώθεις απογοήτευση από τις κλειστές πόρτες κυρίως εκείνες που κάποτε βοήθησες.

Αντίθετα, η αυστηρή κριτική είναι πάντα διαθέσιμη να σου τρίψει στα μούτρα όσα δεν κατάφερες, ενώ πολύ σπάνια ένα χέρι θα απλώσει προς την μεριά σου για να σε βοηθήσει. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα τα χέρια που βοηθούν και είμαι ευγνώμον.


Κάθε βράδυ μια σκέψη κυριαρχεί στο μυαλό μου, να ξημερώσω με υγεία την επόμενη ημέρα για να μπορέσω να συνεχίσω.

Ένας ακόμα χρόνος τελειώνει και ένας καινούργιος ξεκινά.

Σήμερα η κλεψύδρα για την δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου προστασίας ιπποειδών μας πιέζει όσο ποτέ.

Το 2025 θα είναι η χρονιά που θα πετύχουμε όσα έχουμε ονειρευτεί για να σώσουμε τα ιπποειδή στην Ελλάδα.


Είναι μια Υπόσχεση στην Ιππόθεσις.



15 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page