top of page
  • Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Άλογο παστουρωμένο κρεμάστηκε εξαντλημένο από μια πλαγιά στην Τζιά

Έγινε ενημέρωση: 11 Μαΐ 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11.5.2023

Σήμερα, 11 Μάϊου 2023 και ώρα 09.41 λάβαμε ενημέρωση από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων, πως συνελήφθη ο "ιδιοκτήτης" για την κακοποίηση του αλόγου του οποίου έδεσε τα πόδια μεταξύ τους με αποτέλεσμα να κρεμαστεί και επιβλήθηκε στον συλληφθέντα συνολικό διοικητικό πρόστιμο 6.000,00 ευρώ για παράβαση των άρ. 24 παρ. 1 περ. α’ και αρ. 9 παρ. 1 περ. ε’ του Ν.4830/2021.

Η κακοποίηση ενός ζώου είναι κακούργημα και αυτό δεν πρέπει να εξαρτάται από το ποιος φορές αναλαμβάνει την υπόθεση.


Ενημέρωση 4.5.2023 ώρα 18.30

Η κακοποίηση του αλόγου συνέβη το Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ όπου καταθέσαμε την γραπτή καταγγελία στις 30 Απριλίου,

ούτε απόφαση αφαίρεσης του ζώου από τον Εισαγγελέα ο οποίος έχει λάβει το αίτημα μας για αφαίρεση και περίθαλψη του κακοποιημένου αλόγου.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 24 του ν 4830/2021 το δέσιμο των παιδιών των ζώων, είναι κακοποίηση αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση πιθανόν δεν αντιμετωπίστηκε ως κακοποίηση.

Σύμφωνα με τον άρθρο 33 του ν 4830/2021 εφόσον βεβαιώνεται κακοποίηση δίνεται η δυνατότητα αφαίρεσης του ζώου συντροφιάς από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Στα ζώα συντροφιάς ανήκουν τα κατσίκια που διασώζονται από συγκεκριμένες ομάδες και όχι τα ιπποειδή.

Συμπέρασμα: δεν ισχύουν για όλους οι νόμοι για την κακοποίηση των ζώων.Το Σάββατο 29 Απριλίου πολλοί διερχόμενοι οδηγοί, οι περισσότεροι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα του πολιτισμού για διακοπές, νόμιζαν πως τρελάθηκαν.

Σε επαρχιακό δρόμο του νησιού Κέα ή Τζια είδαν να κρέμεται ένα άλογο από μια πλαγιά.


Νόμιζαν οι καημένοι πως έγινε ατύχημα.

Που να φανταστούν πως το κακόμοιρο το ζώο του οποίου τα πόδια ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά δίπλα σε μια πλαγιά, ψάχνοντας νερό και εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά.

Από θαύμα δεν έσπασε κάτι ή τουλάχιστον αυτό νομίζουμε γιατί είναι σίγουρο πως θα πέθαινε εκεί, κρεμασμένο.

Κανένας μας δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο, την απόγνωση και το στρεσάρισμα του όταν κρεμόταν εξαντλημένο για ώρες δεμένο και παστουρωμένο χωρίς καμία πρόσβαση σε νερό και φαγητό.


Δυστυχώς είναι παγκόσμια γνωστό πως τα ιπποειδή στην Ελλάδα ζουν στον Μεσαίωνα ως ζώα ενός κατώτερου Θεού, ενώ πολύ πρόσφατα τοπικοί φορείς απαίτησαν την παρανομία του δεσίματος των ποδιών μεταξύ τους, δηλαδή την συνέχιση της παστούρας ως μέσο διατήρησης της κτηνοτροφικής παραγωγής!!!


Οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν, έκοψε τα σχοινιά από την μια πλευρά και άρχισε να το κλωτσάει για να σηκωθεί.


Το σωματείο μας κατέθεσε καταγγελία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ζητώντας την οριστική αφαίρεση του ζώου.


Αν δεν προέρχεται από τζαμπάση ο οποίος δεκάρα δεν δίνει, όποιος ιδιώτης το πούλησε στο νησί και το αναγνωρίζει ας μιλήσει γιατί θα μας βοηθήσει να το βοηθήσουμε.


Ιπποειδή, ζώα ενός κατώτερου Θεού και στην Τζιά του 20233.318 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Commentaires


bottom of page