top of page
  • Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Τι καταφέραμε το 2022 με την δική σας βοήθεια

Μια ακόμα δύσκολη χρονιά φτάνει στο τέλος της και κάθε φορά που πιστεύουμε πως οι δυσκολίες θα μας γονατίσουν, με την δική σας βοήθεια προχωράμε και καταφέρνουμε ακόμα περισσότερα.


√ Το 2022 καταφέραμε μετά από καταγγελίες στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συνεχόμενο αγώνα μέσω των κέντρων λήψεων αποφάσεων, να εφαρμοστεί και στην χώρα μας η καταγραφή και αναγνώριση των ιπποειδών. Αυτό δεν σημαίνει πως σταματάμε την προσπάθεια μας αφού ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι εξαιρετικά αδύναμος. Μέσω της χαρτογράφησης κοινωνιών εκτροφής και κατάθεσης πρωτοκόλλου διαχείρισης ανεπιτήρητών ιπποειδών, θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να πετύχουμε την ιχνηλασιμότητα όλων των ιπποειδών.


√ Διασώσαμε τέσσερα επιπλέον ιπποειδή και υποστηρίζουμε με τροφές και κτηνιάτρους ιδιοκτήτες ιπποειδών όπου αυτό είναι εφικτό. Δυστυχώς η αναδοχή ιπποειδών δεν είναι μια πρακτική που λειτουργεί στην Ελλάδα αφού η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή και το εμπόριο οργιάζουν. Ο συνολικός αριθμός ιπποειδών που φροντίζουμε μηνιαίως δεν μπορεί να ξεπερνά τον αριθμό των 10 ζώων γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα να περιθάλψουμε περισσότερα.


√ Ο ιδιόκτητος χώρος παραμένει ένα μακρινό όνειρο για το σωματείο μας, Την χρονιά που μας πέρασε μετακομίσαμε σε νέο χώρο, με δυνατότητα περισσότερων στάβλων και αποθήκης ώστε να αγοράζουμε τις τροφές μας σε καλύτερες τιμές πριν εκτοξευθούν από τους εμπόρους και παραγωγούς. Οι αγορές μας πραγματοποιούνται χάρη στις δωρεές σας αφού δεν λαμβάνουμε κρατική ή ιδιωτική χορηγία. Τα έξοδα της μετακόμισης πραγματικά έθεσαν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του σωματείου μας.


√ Προχωρήσαμε στην κατάθεση δεκαπέντε επιπλέον γραπτών καταγγελιών για κακοποίηση ιπποειδών και καταφέραμε να ολοκληρωθεί ο δικαστικός μας αγώνας και να καταδικαστεί ο κακοποιητής του Ασπρόπυργου, εκκρεμότητα από το 2016.


√ Σε συνεργασία με την διεθνή οργάνωση Peta, την ηθοποιό και ακτιβίστρια Τάνια Τρύπη και την οργάνωση A promise to animals, οργανώσαμε από κοινού μια διαμαρτυρία για την προστασία των ιπποειδών εργασίας.


√ Εκκρεμεί νέα καταγγελία μας στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την μη δήλωση της χώρας μας των μεταδιδόμενων λοιμωδών νοσημάτων στην πλατφόρμα ADIS που αποτελεί το σύστημα πληροφοριών για τις νόσους των ζώων των μελών κρατών.


√ Ως μέλη του Eurogroup for animals και World Federation for Animals συμμετέχουμε σε κάθε ευρωπαϊκή και διεθνή δραστηριότητα με αντίκτυπο στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης όλων των ζώων και των ιπποειδών ειδικότερα.


√ Η συμμετοχή μας σε διαβουλεύσεις επί των νομοσχεδίων, τα οποία δυστυχώς δεν λαμβάνουν υπόψη την κοινωνία των πολιτών, είναι διαρκής. Τελευταία μας συμβολή ο σχολιασμός στην διαβούλευση για την Δημοτική αστυνομία ώστε να συμπεριλαμβάνονται οι υποχρεώσεις έναντι των περιπτώσεων κακοποίησης και εγκατάλειψης σε κάθε Δήμο.


√ Το ψήφισμα μας για την προστασία των ιπποειδών στην Ελλάδα συνεχίζεται έχοντας ξεπεράσει τις 7.000 υπογραφές https://chng.it/5sprJJCG και συνεχίζουμε να καταθέτουμε προτάσεις και ερωτήματα στα αρμόδια υπουργεία και μέσω της πλατφόρμας vouliwatch https://vouliwatch.gr/u/ippothesis-panellinios-syllogos-prostasias-ippoeidon





104 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page