top of page
  • Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Σχετικά με το άλογο στην Βέροια

Έγινε ενημέρωση: 12 Απρ 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4 Μαϊου 2020


Όταν ενημερωθήκαμε την Κυριακή 19 Απριλίου για ένα άλογο που πεθαίνει ανήμπορο να σηκωθεί καταθέσαμε γραπτή καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία όπως ορίζουν οι Νόμοι για την ευζωία όλων των ζώων.

Δυστυχώς δεν είχαμε καμία απάντηση παρά μόνο μέσω τρίτων μας συνέστησαν προφορικά να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα. Χωρίς σχόλια....

Στην συνέχεια τοπικό φιλοζωικό σωματείο ανέλαβε να ασχοληθεί με το περιστατικό. Κλήθηκε ο ιππίατρος κ. Νίκος Διακάκης ο οποίος γνωμάτευσε την απαράδεκτη φυσική κατάσταση και πως ενώ το ζώο εκ γενετής αντιμετωπίζει πρόβλημα δυστυχώς αφέθηκε πολύ καιρό χωρίς καμία φροντίδα και κτηνιατρική περίθαλψη.

Από την πρώτη στιγμή οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες υιοθέτησαν την άποψη πως το έχουν μόνο ένα μήνα και το πήραν για να το σώσουν από το σφαγείο. (;)

Η τραγική κατάσταση του αλόγου δεν είναι αποτέλεσμα λίγων μηνών ούτε μπορούσε καν να περπατήσει πριν από ένα μήνα για να το παραλάβουν. Αν πραγματικά ήθελαν να το σώσουν θα μπορούσαν τουλάχιστον να του έχουν νερό, σκέπαστρο και λίγο φαγητό.


Γνωρίζουμε πως γίναμε ενοχλητικοί και αντιπαθείς ζητώντας επίμονα να δοθεί η ιδιοκτησία του αλόγου με παραχωρητήριο, εφόσον η αστυνομική έρευνα απουσίασε.

Όπως και τελικά έγινε και σήμερα το άλογο ανήκει στο Σύλλογο Ζωόφιλων Ημαθίας οι οποίοι ανέλαβαν να συγκεντρώσουν το ποσό για τα παυσίπονα και την επίσκεψη του κτηνίατρου.

Ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες οι κυρίες Κλαίρη Μουρμούρη και Ρόζα Ρούσσου κάλυψαν τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας μέχρι να μπορέσει να γίνει εισαγωγή στην κτηνιατρική κλινική του ΑΠΘ (τα αποδεικτικά κατάθεσης στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου).


Οι πιθανότητες να τα καταφέρει το συγκεκριμένο άλογο είναι ελάχιστες όμως ως σωματείο πιστεύουμε πως πρέπει να του δοθεί έστω και αυτή η μικρή ευκαιρία.


Για την συγκέντρωση χρημάτων προτείναμε να δοθεί ο λογαριασμός της Κτηνιατρικής Κλινικής, όμως η τελική απόφαση ανήκει στο σύλλογο που ανέλαβε την ιδιοκτησία του ζώου.

Λόγω της δύσκολης για όλους οικονομικής κατάστασης θα προσφέρουμε ως σωματείο ότι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 25.4.2020

Από την Ελληνική Αστυνομία δεν είχαμε καμία αντίδραση και από το διαδίκτυο ενημερωθήκαμε πως τοπικό φιλοζωικό σωματείο αναλαμβάνει την υπόθεση.

Αρχική ανάρτηση, 19 Απριλίου 2020

Μετά από την διαδικτυακή ενημέρωση για άλογο ανήμπορο να σταθεί στα πόδια του σε περιοχή της Βέροιας και το γεγονός πως ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει πως γεννήθηκε με πρόβλημα ζητάμε με επιστολή μας στην Ελληνική Αστυνομία την άμεση εξέταση του ζώου από κτηνίατρο, ενημέρωση για την κτηνιατρική γνωμάτευση ώστε όποιος ευθύνεται να του ασκηθούν οι νόμιμες κυρώσεις και το άλογο να απομακρυνθεί.



1.022 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page