top of page
  • Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Στόμιο και άλλες ιστορίες...

Έγινε ενημέρωση: 10 Απρ 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εντοπίσαμε την αγέλη των αλόγων του συγκεκριμένου "ιδιοκτήτη" και ενημερώσαμε την αστυνομία αφού σύμφωνα με δήλωση εμπλεκόμενων φορέων δεν δήλωνε που ζουν τα άλογα.

Στις 2 Σεπτεμβρίου η Αστυνομία γραπτώς μας ενημερώνει πως η αγέλη έχει εντοπιστεί και εξεταστεί από κλιμάκιο κτηνιάτρων τμήματος κτηνιατρικής ΠΕ Κορινθίας για την καταγραφή και επιβολή διοικητικών προστίμων.


 

Με αφορμή ενημέρωση που είχαμε για δημόσια ανάρτηση με υποσιτισμένα άλογα στο Στόμιο Κορίνθου, ψάξαμε στο αρχείο των καταγγελιών και ερευνών μας και διαπιστώσαμε πως πρόκειται για την ίδια περιοχή, προφανώς τον ίδιο κάτοχο ή ιδιοκτήτη που κακοποιεί τα ιπποειδή.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από το αρχείο μας στις 22 Αυγούστου 2017 και δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από αρμόδιες αρχές. Καταθέσαμε εκ νέου καταγγελία επισημαίνοντας την διαχρονικότητα του εγκλήματος.

Οι υποθέσεις κακοποίησης ιπποειδών που μας απασχολούν τις τελευταίες ημέρες είναι στις εξής περιοχές: Ναύπλιο, τραγική κατάσταση αλόγου εργασίας, Μαυρονέρι Κιλκίς οπλές σε άθλια κατάσταση έλλειψη νερού και σκέπαστρου, Δήλεσι αφημένα στην μοίρα τους, Κτήμα Λαλαούνη στην Κηφισιά κανείς δεν ξέρει τίποτα για το έγκλημα, Ζεφύρι χωρίς νερό μόνιμα στον ήλιο, Βέροια το άλογο έχει πεθάνει η αλληλογραφία με την αστυνομία συνεχίζεται, Λεωφόρο Λαυρίου για τον κάτοικο Λούτσας που μετέφερε παράνομα ιπποειδές με κίνδυνο την ζωή του ζώου και των ανθρώπων.

Παράλληλα, τρέχουν οι υποθέσεις που αφορούν την νομοθεσία στο εσωτερικό και συμμετέχουμε σε ομάδα εργασίας του Eurogroup for Animals για την αναθεώρηση του νόμου που αφορά την μετακίνηση των ιπποειδών.

Παρακαλούμε έχετε υπόψιν σας πως είμαστε όλοι εθελοντές - εργαζόμενοι και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.




262 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page