top of page
  • Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Πως δηλώνουμε τα ιπποειδή

Καταγραφή των ιπποειδών και στην Ελλάδα!!!!

Αν για κάτι είμαστε υπερήφανοι είναι πως μετά από τεράστιο αγώνα καταφέρνουμε τους στόχους μας για την προστασία των ιπποειδών.


Μετά την απαγόρευση σφαγής με νόμο το 2019 καταφέραμε να εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταγραφή και αναγνώριση των ιπποειδών. Συγκεκριμένα, από τις 20 Οκτωβρίου έχει αρχίσει η καταγραφή εγκαταστάσεων κοινωνιών εκτροφής σε εφαρμογή της ΚΥΑ 726/107637 (ΦΕΚ Β’2028/21.4.2022).


Στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ http://minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/animal-production/horses/13061-katagrafh-ippoi200522 μπορείτε να βρείτε όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για την δήλωση των ιπποειδών όπως: έγγραφό ταυτοποίησης ιπποειδών και χορήγηση κωδικού εγκατάστασης ιπποειδών.


Φυσικά σε μια χώρα με τεράστιο έλλειμα στον ελεγκτικό της μηχανισμό και στην εφαρμογή της νομοθεσίας, τίποτε δεν έχει τελειώσει, όλα τώρα ξεκινούν.


Να ευχαριστήσουμε όλους τους δωρητές μας γιατί χωρίς την οικονομική τους υποστήριξη δεν θα μπορούσαμε να καταθέτουμε καταγγελίες στην Ε.Ε. και να καλύπτουμε έξοδα δικηγόρων.


128 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page