top of page
  • Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Νέος κώδικας ιπποδρομιών

Έγινε ενημέρωση: 10 Απρ 2021

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ

Με ανακοίνωση της η Φίλιππος Ένωση Ελλάδος ανακοίνωσε την δημόσια διαβούλευση σχετικά με το σχέδιο νέου κώδικα ιπποδρομιών. Η διαβούλευση αφορά τους φορείς και τα μέλη της ιπποδρομιακής κοινότητας ενώ τα σχόλια αποστέλλονται με email.


Ως σύλλογος που, σύμφωνα με τον καταστατικό του σκοπό, λειτουργεί για την προστασία των ιπποειδών στείλαμε τις δικές μας παρατηρήσεις όσον αφορά το νομοθετικό κενό στο νέο Σχέδιο του Κώδικα Ιπποδρομιών.


Ζητούμε να προστεθεί στον Νέο κώδικα ιπποδρομιών το νομικό πλαίσιο με τις λοιπές λεπτομέρειες για τον τρόπο εκπλήρωσης της υποχρέωσης της Φ.Ε.Ε. να διασφαλίζει την ευζωία των δρομώνων ίππων μετά την παύση της αγωνιστικής τους δραστηριότητας.


Υπενθυμίζουμε πως έχουμε γραπτώς καταθέσει δικόγραφο προς τα αρμόδια υπουργεία με το ίδιο αίτημα.

Πρακτικά αυτό που ζητούμε σημαίνει το εξής: οι έμποροι ή ιδιώτες που παραλαμβάνουν τα ιπποειδή τα οποία αποσύρονται από την αθλητική ιπποδρομιακή δράση σήμερα ελέγχονται μόνο ως προς την νομιμότητα των μεταφορικών μέσων. Σύμφωνα με τον Νόμο 2015/262 οφείλουν να καταγραφούν ως οι νέοι ιδιοκτήτες τους αφού τα "αγοράζουν". Σε περίπτωση μεταπώλησης των ίππων και αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα ενημερώνεται η ηλεκτρονική βάση δεδομένων με τα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη.

Υπενθυμίζεται ότι με σχετικό άρθρο που συμπεριέλαβε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο κ. Βορίδης, απαγορεύτηκε στην Ελλάδα η σφαγή των ιπποειδών καθώς και η εξαγωγή τους προς σφαγή.

Περισσότερα για το ζήτημα των ιπποδρομιακών μετά την απόσυρση τους από την αθλητική δράση





114 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page