top of page
  • Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Κατάθεση ερώτησης στην αρμόδια επίτροπο

Έγινε ενημέρωση: 12 Απρ 2021

Μετά την γραπτή καταγγελία κατά του ΥΠ.Α.Α.Τ για την μη ενσωμάτωση Κοινοτικής Νομοθεσίας που θα διασφάλιζε την ευζωία των ιπποειδών μέσω καταγραφής και ελεγκτικού μηχανισμού, την γραπτή αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ίδιο θέμα, πριν από λίγες ημέρες με την ουσιαστική συνδρομή του Intergroup for the welfare and conservation of animals και τις υπογραφές Ευρωβουλευτών καταθέσαμε νέο ερώτημα στην αρμόδια επίτροπο κα Στέλλα Κυριακίδη.


Συγκεκριμένα με την επιστολή μας ενημερώνουμε πως η χώρα μας παρανόμως δεν διαθέτει κανέναν μηχανισμό καταγραφής παρά το γεγονός πως τόσο το ΥΠΑΑΤ όσο και η Φίλιππος Ένωση διαθέτουν κωδικό καταγραφής στην παγκόσμια πλατφόρμα UELN, πως ο ΕΚ 504/2008 δεν εφαρμόστηκε ποτέ και ο μεταγενέστερος 2015/262 ακολουθεί την ίδια μοίρα. Ιπποειδή καταγραφής και απόδοσης όταν δεν είναι πλέον χρήσιμα εξαφανίζονται χωρίς καμία αρχή να γνωρίζει ούτε πως ζουν, ούτε κάτω από ποιες συνθήκες πεθαίνουν, ενώ από τις ήδη ενσωματωμένες κοινοτικές οδηγίες που αφορούν την κατηγοριοποίηση τους στην πράξη οι αρμόδιες αρχές δεν εφαρμόζουν καμία. Το ίδιο ισχύει και την μεταφορά μετακίνηση των ιπποειδών όπου ακόμα και σε επίσημους αγώνες μπορεί κανείς να συναντήσει παράνομα φορτηγά. Για τα ιπποειδή εργασίας ούτε λόγος και καμία μέριμνα για να προστατευθούν.


Την επιστολή μας υπογράφει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, η κα Anja Hazekamp Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Animal Welfare Intergroup και οι Ευρωβουλευτές με αλφαβητική σειρά:

Κώστας Αρβανίτης, Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, Πέτρος Κόκκαλης, Γεώργιος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη.

Τους ευχαριστούμε όλους πολύ για την τόσο σημαντική συμβολή τους να ακουστεί η φωνή μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μέσα από συντονισμένες ενέργειες σε Εθνικό και Κοινοτικό επίπεδο θα αναγκάσουμε τους αρμόδιους στην χώρα μας να κάνουν αυτό για το οποίο είναι εκλεγμένοι.







38 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page