top of page
  • Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Κοινή προσπάθεια με Peta

Έγινε ενημέρωση: 13 Απρ 2021

Ενημέρωση 9 Δεκεμβρίου 2019

Στο τελικό κείμενο της κοινής προσπάθειας που διοργανώνεται από την Peta De δεν συμπεριλαμβάνεται φορέας ο οποίος όταν προσπαθήσαμε να σώσουμε άλογο από ζωέμπορο εκπρόσωπος του υπερασπίστηκαν τον ζωέμπορο και όχι το ζώο. Δεν καταθέσαμε μήνυση όμως αν χρειαστεί θα προσκομιστούν τα στοιχεία που αποδεικνύουν όσα λέμε.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το Δ.Σ. αποφάσισε να συνυπογράψουμε την κοινή προσπάθεια ώστε να σταματήσει η κακοποίηση των ιπποειδών που χρησιμοποιούνται για εργασία, υποφέρουν από το παστούρωμα και δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για την ζωή τους.

*Διαθέσιμο έγγραφο σχετικό με την ανάρτηση στην ενότητα “Αρχείο” της ιστοσελίδας μας (Document 22 pdf.)


Πρόσφατο βίντεο από την Οία δείχνει ιπποειδή να κυκλοφορούν μέσα στους δρόμους με δεμένα τα πόδια αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν έχει αλλάξει.

https://www.facebook.com/210768562983740/videos/713490362393677/ Κατά την διάρκεια του χειμώνα τα ιπποειδή κουβαλούν όλα τα υλικά που χρειάζονται για το χτίσιμο κατοικιών, χωρίς την τήρηση κανόνων ευζωίας όσον αφορά το βάρος που φορτώνονται. Ιπποειδή εργασίας υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να τα προστατέψουν. Η καμπάνια της Peta συνυπογράφεται από τον γνωστό ντράμερ Tommy Lee του διάσημου ροκ συγκροτήματος Mötley Crüe https://www.news247.gr/celebrities/tommy-lee-epistoli-voridi-gaidoyrakia-santorinis.7545314.html

Ο υπουργός απάντησε σε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας λέγοντας πως θα γίνουν περισσότεροι έλεγχοι.

Κατά την γνώμη μας οι έλεγχοι χωρίς θεσμικό πλαίσιο απλά εξυπηρετούν μια πολιτική απάντηση.


 

Νοέμβριος 29

Ιππόθεσις δεν συνυπογράφει με Peta De

Πριν από λίγους μήνες η διεθνής οργάνωση Peta DE ζήτησε την βοήθεια μας για μια κοινή προσπάθεια να πιεστούν οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα ώστε να σταματήσει η κακοποίηση των ιπποειδών.

Βοηθήσαμε στο κείμενο και δώσαμε πολλά στοιχεία για την κακοποίηση που συμβαίνει στην χώρα μας ώστε να σταλεί επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο.

Δυστυχώς η οργάνωση δεν μας είχε ενημερώσει για όλους τους οργανισμούς που συνυπογράφουν και διαφωνούμε με την προστασία ζωέμπορων.

Αποσύραμε την υπογραφή μας και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια τους.



73 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page