top of page
  • Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Ιπποειδή εργασίας στην Ελλάδα

Έγινε ενημέρωση: 10 Απρ 2021

Μπορεί ένα άλογο τόσο παραμελημένο, με αλυσίδες και αυτοσχέδιες στομίδες να δουλεύει άμαξα; Ο τρόπος που στέκεται, η στάση του σώματος του δείχνει πόσο και που πονάει. Τα χτυπούν όταν δεν αντέχουν; Όπως το άλογο που φέραμε από την Ζάκυνθο; Που το σάπιζε χτυπώντας το με βέργα με ηλεκτρισμό;

Μπορεί στον χώρο που χρησιμοποιείται ως στάβλος να μην υπάρχει νερό; Μπορεί ένα άλογο 32 ετών να δουλεύει ατέλειωτες ώρες; Ποιος θα το παραλάβει όταν θελήσει ο εκμεταλλευτής του να το ξεφορτωθεί; Που θα το πάει; Ποια σφραγίδα κτηνίατρου συνήθως συνοδεύει τα ανεπιθύμητα;


Καμία νομοθετική μέριμνα για την ευζωία των ιπποειδών εργασίας στην χώρα μας. Η μόνη υποχρέωση για όσους έχουν άδεια από τους Δήμους, για να τα χρησιμοποιούν σε εργασίες όπως ακριβώς ισχύει με τα δίκυκλα, είναι να υπογράφουν πως οφείλουν να φροντίζουν για την ευζωία τους.


Έχουμε αρκετό υλικό που αποδεικνύει την μη προστασία των ιπποειδών εργασίας σε όλη την Ελλάδα, Αμμουλιανή, Ναύπλιο, Αίγινα, Σπέτσες, Κατάκολο, Αγκίστρι, Καλαμάτα, Κηφισιά κλπ.

Πολλές φορές έχουμε καταθέσει γραπτώς προτάσεις για την ευζωία των ιπποειδών και είμαστε στην διάθεση κάθε επίσημου φορέα να καταθέσουμε εκ νέου ώστε να μην υποφέρουν τα ιπποειδή.


189 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page