top of page
  • Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Ενημέρωση για την πορεία των καταγγελιών του ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ

Οι καταγγελίες που καταθέτουμε γίνονται αφού έχουμε ερευνήσει και εξακριβώσει μέσω εθελοντών τις πραγματικές συνθήκες για κάθε περιστατικό.

Είναι εξαιρετικά χρονοβόρες οι διαδικασίες για τους εξής λόγους: προβληματική νομοθεσία για τα ιπποειδή και όταν οι μάρτυρες κακοποίησης φοβούνται τότε αναλαμβάνουμε όλη την διαδικασία της επικοινωνίας λαμβάνοντας απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς με καθυστερήσεις που δεν εξυπηρετούν.

Επίσης, όταν δημόσιοι ή ιδιώτες κτηνίατροι δίνουν τις απαραίτητες γνωματεύσεις όλα ακυρώνονται.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε για την πορεία καταγγελιών μας σε εκκρεμότητα όχι όλες, μόνο τα best of για να μην σας κουράσουμε:


1. Ναύπλιο, άλογο εργασίας άμαξας αδύναμο, πεσμένο στο έδαφος, καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου με βεβαίωση παραλαβής στις 9.9.2020.

Καμία απάντηση έως σήμερα


2. Φολέγανδρος, νεκρό παστουρωμένο γαϊδούρι σε δημοφιλή παραλία και παστουρωμένα ιπποειδή στο νησί καταγγελία 9 Απριλίου 2021

«διερευνούνται τα καταγγελλόμενα βάσει προκαταρκτικής παραγγελίας που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτ/κών Νάξου. Επίσης, έχει αποσταλθεί και έγγραφο στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κυκλάδων για διενέργεια αυτοψίας και κατά λόγο αρμοδιότητα» απάντηση Μάϊος 2021. Έκτοτε άκρα του τάφου σιωπή.


3. Ναύπλιο, άλογο εργασίας άμαξας ίδιου ιδιοκτήτη με το πεσμένο στο έδαφος στις 9.9.2020, το άλογο πέθανε από συστροφή εντέρου όπως κατέθεσε ο κτηνίατρος που το εξέτασε στην μέση του δρόμου όπου ψυχορραγούσε, κυριολεκτικά χτυπιόταν. Καταθέσαμε καταγγελία Μάιος 2021 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου και στην Ελληνική Αστυνομική Διεύθυνση κοινοποιώντας τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Μήπως…..

Μας απάντησε η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας στις 27 Ιουνίου πως δεν επρόκειτο για κακοποίηση σύμφωνα με την γνωμάτευση του ιδιώτη κτηνίατρου. Εδώ να προσθέσουμε όπως το έχουμε και γραπτώς καταγγείλει πως σε δημόσιο δρόμο όταν το άλογο προσπαθούσε να σηκωθεί όρθιο απαγόρευε η αστυνομία σε περαστικούς να βγάζει φωτογραφίες και βίντεο.

Αφού λοιπόν δεν επρόκειτο για κακοποίηση ζητήσαμε να παραλάβουμε την κτηνιατρική γνωμάτευση ως σωματείο με έννομο συμφέρον για την προστασία των ιπποειδών.

Μετά από έναν μήνα στις 20 Ιουλίου μας απάντησαν πως έχει παραγγελθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου προκαταρκτική εξέταση και θα πρέπει να ζητήσουμε την κτηνιατρική γνωμάτευση από την Εισαγγελία.

Στείλαμε λοιπόν νέα επιστολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου σήμερα 22 Ιουλίου 2021 ζητώντας αντίγραφο της κτηνιατρικής γνωμάτευσης. Μας ενδιαφέρει να την κοινοποιήσουμε σε κτηνιάτρους που συνεργαζόμαστε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για να διαπιστώσουμε τί ενέργειες έγιναν.


4. Ναύπλιο, παράνομη μεταφορά αλόγου σε καρότσα, η καταγγελία έγινε στις 24 Ιουνίου 2021, πρόκειται για άλογο αμαξά που το μετέφερε για εργασία. Το αγροτικό ανήκει σε συνονόματο; βαθμοφόρου υπεύθυνου για τον ελεγκτικό μηχανισμό; Αν φυσικά έχουμε σωστή πληροφορία γιατί δεν έχουμε πρόσβαση σε αρχεία.

Μας απάντησαν στις 20 Ιουλίου ότι δεν είχαν καμία άλλη καταγγελία για το γεγονός λες και διαγωνιζόμαστε στην Eurovision και συγκεντρώνουμε points και στην συνέχεια μας δήλωσαν πως «το φωτογραφικό υλικό που περιέχεται στην καταγγελία ελήφθη υπόψη, εξακριβώθηκε ο ιδιοκτήτης του

οχήματος και ενημερώθηκε η καθ΄ ύλην αρμόδια υπηρεσία Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής/Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Αργολίδας για την διαχείριση των προβλεπόμενων στην υπ΄αριθ. Κ.Υ.Α. 314754/18-09- 2005 (ΦΕΚ Β΄2025).»


5. Σέριφος, σε απότομη πλαγιά στην οποία αφού κατέβεις 30 σκαλιά φτάνεις σε μια ταράτσα οικοδομής ή οικίας και αν συνεχίσεις άλλα 30 φτάνεις σε ένα εκκλησάκι κλπ σε αυτή λοιπόν την ταράτσα βρέθηκε άλογο παστουρωμένο και δεμένο με αλυσίδα. Καταγγελία στις 17 Ιουλίου, μην είμαστε αχάριστοι. Θα απαντήσουν. Απλά πιστέψαμε ηλιθιωδώς πως λόγω κινδύνου ίσως αντιδρούσαν νωρίτερα.


6. Αγία Παρασκευή Λέσβου, το νησί είναι εξαιρετικά δύσκολο για την προστασία των ζώων ιδιαίτερα των ιπποειδών. Στο πανηγύρι όπου για πολλοστή φορά ξευτιλίστηκαν και κακοποιήθηκαν αυτά τα ζώα παρουσία πολιτικού εκπροσώπου μετά την περιφορά και την σφαγή του ταύρου, καταθέσαμε καταγγελία στις 8 Ιουλίου και στις 22 Ιουλίου μας απάντησαν πως «η καταγγελία και το προανακριτικό υλικό έχει υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης».


Παράλληλα: τρέχουν πολλές έρευνες για διάφορες καταγγελίες, καταθέτουμε ενστάσεις και προτάσεις, συζητούμε συνεργασίες στρατηγικής με ξένους οργανισμούς, συμμετέχουμε σε ομάδες εργασίας ιπποειδών του Eurogroup for animals & World federation for animals, φροντίζουμε τα ιπποειδή που έχουμε αναλάβει μέχρι να βρουν ανάδοχες οικογένειες κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί δεν είναι καλά «εργαλεία» για την ελληνική νοοτροπία ενώ όσοι τα αγαπούν δεν έχουν πάντα την οικονομική δυνατότητα, στέλνουμε αιτήματα για βοήθεια και προσπαθούμε να πετύχουμε τον μεγαλύτερο στόχο μας:

να σώσουμε για πάντα τα ιπποειδή στην Ελλάδα.


Κάθε βοήθεια σας είναι για εμάς η ίδια μας η ζωή

Γίνεστε η δική τους φωνή και μας βοηθάτε να τα σώσουμε

μέσω Paypal info.ippothesis@gmail.com ή online Banking

ALPHA BANK BIC : CRBAGRAA

ACCOUNT : 970002002003966

IBAN : GR3101409700970002002003966



586 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page