top of page
Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Εγκύκλιος για την προστασία των ιπποειδών - Letter for the good practice for equine welfare

Έγινε ενημέρωση: 15 Μαρ 2019

Μετά από χρόνια συνεχούς προσπάθειας μέσω κατάθεσης επιστολών τόσο του συλλόγου όσο και της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, του ψηφίσματος για την προστασία των ιπποειδών με την Animal Action που ζητήσαμε ενσωμάτωση κοινοτικής νομοθεσίας και ελεγκτικούς μηχανισμούς για την προστασία των ιπποειδών, την κατάθεση ερωτήματος στο Κοινοβούλιο με την συνδρομή του σωματείου μας για την κακοποίηση των ιπποειδών, την προώθηση στο αρμόδιο υπουργείο του Κώδικα ορθής πρακτικής του Εθνικού Συμβουλίου για την προστασία των ιπποειδών της Αγγλίας καθώς και την κατάθεση των όρων για την προστασία των ιπποειδών που χρησιμοποιούνται για εργασία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την υγεία των ζώων,

εκδόθηκε εγκύκλιος με αρ. πρωτ. 1837/108300/2.8.2018 του ΥΠΑΑΤ προς τις Αστυνομικές και Κτηνιατρικές αρχές της χώρας για τα προστασία των ιπποειδών που τα χρησιμοποιούν για εργασία.

Θα συνεχίσουμε μέχρι κανένα ιπποειδές να μην κακοποιείται και οι αρμόδιες αρχές να είναι ενήμερες για τις συνθήκες ευζωίας τους.

Διαθέσιμο έγγραφο σχετικό με την ανάρτηση στην ενότητα “Αρχείο” της ιστοσελίδας μας (DOCUMENT 15.pdf)

 

We are very pleased to announce that the Greek Ministry of Rural Development and Food has issued a circular to Greek Police Authorities clarifying the ‘code of practice’ for the welfare of horses, donkeys and mules (Equids), Protocol No. 1837/108300/2.8.2018 This will help enforcement of welfare standards for animals against those who don’t abide by the law. We have campaigned for this for a long time, collecting over 12,000 signatures on a petition submitted to the responsible Government ministers back in January, 2018.

Of course this is not legislation and we will keep fighting until we acheive one.

You can find a relevant document for this post at section “Archive” of our website (DOCUMENT 15 Greek text.pdf)

13 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page